Linkblog 011: #ogdcamp, Gaddafi, ‘Don Draper-moment’ en horrorfilms

Twee keer per week verzamelt RegioHack de beste artikelen over datajournalistiek op het web. Deze aflevering: Nelie Kroes opent #ogdcamp, reacties op dood Gaddafi gevisualiseerd, het ‘Don Draper-moment’ van Alastair Dant en horrorfilms.

Tips zijn welkom via de mail (jerry@regiohack.nl), via Twitter (@RegioHack) of hieronder in de comments.

#ogdcamp opening talk from Neelie Kroes [OKFB]

In Warschau is het Open Government Data Camp begonnen, het grootste opendata-evenement ter wereld. Journalisten, programmeurs, politici en bedrijven gaan een week lang aan de slag met open data. Nelie Kroes mocht het evenement openen met een speech, hieronder te bekijken.

Neelie Kroes Address to the OGDCamp from Open Knowledge Foundation on Vimeo.

What does the world – and Twitter – think of the death of Muammar Gaddafi? [Guardian]

Het grote nieuws van deze week – de dood van Gaddafi – is niet aan het datateam van The Guardian voorbij gegaan. Simon Rogers was er gisteren snel bij om een artikel te maken waarin de reacties via Twitter op de dood van de Libische dictator te visualiseren.

Alastair Dant interviewed at Strata Summit 2011 [Youtube]

Alastair Dant van The Guardian wordt ge├»nterviewd op Strata Summit 2011 over zijn ‘Don Draper-moment’ in datajournalistiek.

Scary Movies (1933-2006) [Chart Porn]

Ter voorbereiding op Halloween een infographic waarin een aantal statistieken van de grootste horrorfilms worden weergegeven.

Over Jerry Vermanen

RegioHacker, maar ook bureauredacteur De Stentor (Apeldoorn, Epe/Vaassen, Veluwe West) / Chef Interview Bashers.nl/ Industrieel Ontwerper / Weblogger / (in willekeurige volgorde). En uiteraard te vinden op Twitter als @JerryVermanen
Dit bericht is geplaatst in Gearchiveerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>